ABD, kızlarını uyardı: Tacize dikkat!

DÜNYA 06.02.2020, 10:51
ABD, kızlarını uyardı: Tacize dikkat!

ABD, İspanya'daki özellikle kadın vatandaşlarını "cinsel tacizlerdeki artışa" karşı uyardı. Uyarı, ilk kez bir Batı Avrupa ülkesine yönelik uyarı özelliği taşıyor.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Madrid Büyükelçiliği, İspanya'da kız öğrencilere ve genç kız turistlere yönelik cinsel taciz vakalarının artış gösterdiği gerekçesiyle İspanya'ya gelen vatandaşlarını uyardı.

Resmi internet sitesinde İspanya'daki vatandaşları için güvenlik uyarısı yapan Amerika Birleşik Devletleri Madrid Büyükelçiliği tarafından "İspanya İçişleri Bakanlığı, son 5 yılda İspanya genelinde cinsel taciz olaylarında büyük bir artış olduğu uyarısını yapmaktadır. Bu bilgi, İspanya'daki ABD'li öğrencileri ve genç turistleri de kapsamaktadır." denildi.

ABD Madrid Büyükelçiliğinin açıklamasında, İspanya'ya gelen vatandaşlarına İspanya'daki hukuki sistemin Amerika'dan farklı olduğu bilgisi aktarılırken, olası bir cinsel taciz olayıyla karşı karşıya kalınması durumunda ABD Büyükelçiliği veya Konsolosluklarına başvurulması önerildi.

"Kontrolünü kaybedecek düzeyde alkol alınmaması, arkadaş ve tanıdık kişilerle dolaşılması" uyarısı da yapılan açıklamada, olası bir cinsel tacizde hemen acil durum telefon numarası 112 aranarak yardım istenmesi ve listesi sunulan yerel avukatlarla çalışılması tavsiye edildi.

ABD'nin "cinsel taciz" ile ilgili bu uyarısı, ilk defa bir Batı Avrupa ülkesinde olmasından dolayı dikkati çekti.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Madrid Büyükelçiliği yetkilileri, İspanyol basınına açıklamalarında, İspanya'da cinsel taciz suçlamasıyla kendilerine başvuran vatandaşlarının sayısının 2019 yılında 34, 2020 yılının Ocak ayında ise 6 olduğunu belirtti.

Yorumlar (0)