ABD, Katar’ı “önemli müttefik” olarak tanıyacak 

ABD Başkanı Biden, Katar’ın “NATO üyesi olmayan önemli müttefik” olarak tanınması için Kongre’ye başvurduğunu ifade etti. 

DÜNYA 01.02.2022, 08:10 02.02.2022, 09:39
ABD, Katar’ı “önemli müttefik” olarak tanıyacak 

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray’daki Oval Ofis’te Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed al-Sani'yi ağırladı. Bu görüşme öncesinde basın açıklamasında bulunan Biden, ABD ve Katar arasında 50 senelik ortaklık olduğunu, Katar’ın binlerce Afganlıya ev sahipliği yaparken Filistin ve Gazze meselelerinde de önemli roller üstlendiğini dile getirdi.  



ABD ile Katar arasında 20 milyarlık anlaşma  

ABD’li uçak üreticisi Boeing ile Katar Havayolları arasında 20 milyar dolarlık anlaşma yapıldığını ve bunu memnuniyetle karşıladıklarını dile getiren Biden, Katar Emiri ile Ortadoğu ve Körfez ülkelerinin güvenliği, ikili ilişkiler, Afganistan meselesi, küresel enerji kaynakları gibi konuların konuşulacağını kaydetti. 



ABD İç Güvenlik Bakanı Alejandro Mayorkas ile Katar Emiri Şeyh Temim

Katar, NATO üyesi olmayan müttefikler arasında 

“Katar güvenilir ve dost bir ülke. Bu sebeple Katar’ı ‘NATO üyesi olmayan önemli müttefik’ olarak tanıma konusunu Kongre’ye ilettim. Bu geldiğimiz nokta, ilişkimizin ne denli önemli olduğunun göstergesidir.” ifadelerini kullanan Biden sonrasında Katar Emiri ile bir araya geldi. 

Katar Emiri Şeyh Temim ile ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin 

Yorumlar (0)