ABD jetleri ABD üssünü bombaladı

ABD'ye ait savaş uçakları Ayn el Arab'taki Amerikan üssünü bombaladı.

DÜNYA 17.10.2019, 09:52
ABD jetleri ABD üssünü bombaladı

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde başlattığı terör temizliğiyle bölgeden çekilmeye devam eden Amerikan askerleri, üsleri terketmeden önce, bölücü terör örgütü PKK’yla iş birliğine delil olabilecek her türlü malzemeyi de imha ediyor. ABD kuvvetleri, Fransız Çimento firması LaFarge’ın tesisleri içerisindeki karargahını boşaltırken, belge, teçhizat ve malzemeyi yakarak yok etti.

Suriye’nin kuzeyinden çekilmeye devam eden Amerikan askerleri, bölücü terör örgütü PKK/YPG ile iş birliğine ve bölgedeki operasyonlarına delil olabilecek her türlü malzemeyi de üsleri terketmeden önce yok etmeye başladı. Önce Tel Abyad ile Rasulayn arasındaki 4 gözlem noktasını boşaltan Amerika, önceki gün de Münbiç’teki Al Saida üssünden çekildi.

Ayn el Arab

Son olarak benzer bir hareketlilik Ayn el Arab’ta yaşandı. Pentagon, Fransız Çimento firması LaFarge’ın tesisleri içerisindeki ABD Özel Kuvvetleri Karargahı’nı boşalttı. Uydu görüntülerinde, Amerika Birleşik Devletleri Özel Kuvvetleri’nin tesisten ayrılmadan önce çok sayıda özel belge, teçhizat ve malzemeyi ele geçirilmemesi amacıyla yakarak imha ettiği bölgeden yükselen duman nedeniyle tespit edildi. Amerikan medyası daha önce Rusya’nın eline bırakılan Amerikan üslerinde imha faaliyeti yürütülmemesi eleştiren haberlere yer vermişti. Diğer taraftan DEAŞ karşıtı koalisyon sözcüsü Albay Myles Caggins, ABD askerlerinin Rakka, Tabka ve Suriye’nin kuzeydoğusundaki Fransız Lafarge Çimento Fabrikası’ndan çekildiğini duyurdu.

Üssü vurdular

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR)'nin açıklamasına göre, daha önce Amerikan askerleri tarafından boşaltılan üs, kimliği bilinmeyen fakat Amerika Birleşik Devletleri (ABD) öncülüğündeki uluslararası koalisyona ait olduğu düşünülen uçaklarca bombalanarak kullanılmaz hâle getirildi.

Yorumlar (0)