ABD istihbaratından Ukraynalıları korkutan harita: Rusya işgale hazırlanıyor

ABD medyasına sızdırılan haritalı raporda, 175 bin askerle birlikte Rus ordusunun işgal hazırlığı yaptığı öne sürüldü.

DÜNYA 04.12.2021, 13:11
ABD istihbaratından Ukraynalıları korkutan harita: Rusya işgale hazırlanıyor

Ukrayna ile Rusya arasındaki gerilim yükselmeye devam ederken, ABD istihbaratı tarafından Rus ordusunun saldırı gerçekleştireceğine yönelik iddialar ortaya atıldı.

175 bin askerle saldırı hazırlığı iddiası

ABD istihbaratı, Ukrayna’ya yönelik Rusya’nın, 175 bin askerlik bir saldırı hazırlığında olduğuna ilişkin uyarıda bulundu.

İstihbarat tarafından sızdırılan belgede, gelecek senenin başından itibaren Rus ordusunun, farklı cephelerden Ukrayna’ya saldırı düzenleyeceği iddia edildi.

Rus birliklerinin konumlarının da yer aldığı belgede, Ukrayna’ya yönelik Rusya’nın işgal girişimini 175 bin askerlik bir orduyla yapacağı öne sürüldü.

Belgede dolaylı atış ekipmanı ve yeni topların haricinde taktiksel 50 birliğin, Ukrayna sınırının yakınında bulunan pek çok bölgeye konuşlandırıldığı aktarıldı.

Hedef şaşırtma taktikleri

Rusya’nın 94 bin askeri sınıra yığdığını aktaran Ukrayna, ABD istihbaratının sızdırdığı belgede taktik taburların asker sayısının şu anda 70 bin civarında olduğu kaydedildi. Yakın dönemde bu sayının, 175 bine ulaşacağı ve hedef şaşırtmak için Rusya’nın, askerleri sürekli olarak sınır boylarına sevk edip geri çektiği iddia edildi.

ABD’den harita paylaşımı

Yayınlanan belgelerde, Ukrayna sınırında bulunan Rus askerlerin ekipmanları, planlama ve personel hareketleriyle ilgili de bir haritaya de ayrıca yer verildi.

Belgede, daha önce de Rusya’nın sınıra yığınak yapmasının işgal faaliyetlerine hazırlık tatbikatı olduğu öne sürülürken, işgali hızlandırmak için Rus ordusunun, bugünkü konumlarında bulunan eğitim ekipmanlarını geride bırakarak yola devam edebileceği vurgulandı. Bir gazeteye açıklamalarda bulunan bir yetkili, bahar aylarında Rusya’nın mevcut yığınağının, Ukrayna sınırına yığınağın iki katı olduğunu aktardı.

Yorumlar (0)