ABD istihbaratından rapor: Koronavirüsün kökeni nereden çıktı?

ABD istihbaratınca Joe Biden’ın talebi üzerine koronavirüsün kökeninin araştırılıp hazırlanan rapora göre koronavirüsün bir biyolojik silah olarak geliştirilmediği ifade edildi.

DÜNYA 27.08.2021, 23:57 29.08.2021, 15:29
ABD istihbaratından rapor: Koronavirüsün kökeni nereden çıktı?

Amerika Birleşik Devletleri istihbaratı tarafından ABD Başkanı Biden’ın talimatıyla 90 günlük araştırmalar neticesinde hazırlanan raporda koronavirüsün kökeni dair veriler sunuldu ve hazırlanan raporun bir kısmı da kamuoyuyla paylaşıldı.

İstihbarat ajanslarınca koronavirüsün kaynağına ilişkin halihazırda ortak bir kanıya varılmadığına işaret edilerek, Amerikan İstihbarat Topluluğu’nun 4 üyesinin virüsün bir hayvandan insana geçtiğine ilişkin inancının az olduğu kaydedildi. Bununla beraber beşinci bir ajansın da ilk insan enfeksiyonunun bir laboratuvarda başladığına ilişkin orta derecede ikna olduğunun altı çizildi.

"Koronavirüs biyolojik silah olarak geliştirilmedi"

Paylaşılan raporda bütün istihbarat kurumları tarafından koronavirüsün bir biyolojik silah olarak geliştirildiğine inanılmadığının altı çizildi.

Amerika Birleşik Devletleri ve uluslararası toplumla virüsün kökenine dair araştırmalara ilişkin tam koordinasyona Çin’in geçmemesinin önlerindeki en büyük engel olduğu ifade edildi.

Joe Biden’dan paylaşım

Bununla beraber Biden, yapmış olduğu yazılı paylaşımda, istihbarat kurumlarınca kendisine sunulan rapora dair detaylı bir brifing verildiğini söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri’nde yüz binlerce insanın yaşamını yitirmesine sebep olan koronavirüsün kökeni bulunana dek rahat bir uyku uyuyamayacaklarını söyleyen Biden, Çin tavrının virüsün kökeninin bulunmasında en büyük etken olduğunu ifade etti.

Yorumlar (0)