ABD: İran ile savaşmak istemiyoruz

İran’a karşı nükleer silah üretiyor yaklaşımıyla önemli yaptırımlara imza atan ABD’den önemli bir açıklama geldi.

DÜNYA 16.03.2021, 11:26 16.03.2021, 15:01
ABD: İran ile savaşmak istemiyoruz

Sık sık karşılıklı sözlü atışmalar ve Ortadoğu coğrafyasında silahlarında kullanıldığı misillemeler ile karşı karşıya gelen ABD ve İran arasında olası bir savaş senaryosu tartışmalarına değinen ABD’li komutan McKenzie, şuan için İran ile bir savaş düşünmediklerini söyledi.

“Gerekirse cevap veririz”

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Orgeneral Kenneth  F. McKenzie, ABD’nin İran ile bir savaşın içine girmek istemediğini dile getirdi.

Başkan Joe Biden yönetimindeki ABD’nin son yıllarda Tahran üzerinde oluşturulan baskıyı değerlendirmeye aldığını belirten McKenzie, ancak şartlar değiştiği ve kendilerine bir zarar gelmesi durumunda İran’a karşılık vermeye hazır olduklarını açıkladı.

“Tehditlere cevap veririz”

Kasım Süleymani suikastına atıfta bulunan ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Orgeneral Kenneth  F. McKenzie, İran tarafından dile getirilen intikam açıklamalarına değinerek ABD’nin olası her türlü saldırıya karşılık vermek için hazır olduklarını söyledi.

Yemen’deki iç savaşı da değerlendiren McKenzie, İran’ın desteklediği Husilerin Suudi Arabistan’a karşı gerçekleştirdiği eylemleri ise saldırgan bir tutum olarak yorumladı.

Yorumlar (0)