ABD, İran destekli grupları vurdu!

ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon güçleri, Suriye’nin Deyrizor kentinde konuşlu İran destekli Hizbullah unsurlarını, düzenlediği hava saldırısı ile vurdu.

DÜNYA 10.01.2020, 11:16
ABD, İran destekli grupları vurdu!

Dün gece Suriye’nin doğusundaki Deyrizor kentinde ABD öncülüğündeki Koalisyon savaş uçakları, Beşşar Esed rejimine destek veren, İran Devrim Muhafızları Ordusu komutasındaki terörist gruplara ait bazı unsurları vurdu.

Elbukemal ilçesinde Yeşil Bölge olarak bilinen yerde Hizbullah örgütüne ait 4 tank imha edildi, bazı silahlı unsurlar da etkisiz hale getirildi.

ABD öncülüğündeki Koalisyon uçakları, İran destekli gruplar üzerindeki keşif uçuşlarını da artırdı.

Anadolu Ajansı, önceki gün ve dün, Deyrizor’u ikiye bölen Fırat Nehri’nin batısında konuşlu İran ve Beşşar Esed güçleri ile doğusundaki Amerika Birleşik Devletleri ve bölücü terör örgütü YPG/PKK unsurlarının askerî tahkimat yaptıklarına ilişkin haberler yayınlamıştı.

İran ordusu, ana karargâh ve bazı askerî noktalardaki grupların bir bölümünü ilçe merkezlerine sivil görünümle yerleştirirken, kırsaldaki gruplara ise takviye unsurlar getirmişti. Amerika da çoklu roketatarlar ve Haseke ilinden getirdiği takviye güçlerle bölücü terör örgütü YPG/PKK işgalindeki petrol ve doğal gaz sahalarında tahkimat (savaşlarda kullanılmak üzere savunma amaçlı inşa edilen askeri yapılar ve binalar) yapmıştı.

Suriye’de taraflar arasındaki gerilim, Amerika Birleşik Devletleri’nin Irak'ın başkenti Bağdat’ta İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani’yi öldürmesinin ardından yükselmişti.

Yorumlar (0)