ABD ilk Covid-19 aşısını test ediyor

Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Sağlık Enstitüleri tarafından fonlanan aşı testi bugün Seattle'daki Kaiser Permanente Sağlık Araştırma Enstitüsünde yapılacak. Aşı, 45 yaşında sağlıklı bir kişiye uygulanacak. Aşının sadece yan etkilerine bakılacağı bildirildi.

DÜNYA 16.03.2020, 07:36
ABD ilk Covid-19 aşısını test ediyor

Amerika Birleşik Devletleri'nde geliştirilen bir Covid-19 (yeni tip koronavirüs) aşısının bugün ilk kez Washington eyaletinde test edileceği duyuruldu.

Amerikan AP haber ajansının Amerikan hükümet yetkililerine dayandırdığı haberinde, Ulusal Sağlık Enstitüleri tarafından fonlanan aşı testinin Seattle'daki Kaiser Permanente Sağlık Araştırma Enstitüsünde yapılacağı belirtildi.

Covid-19 testinin 45 yaşındaki sağlıklı bir kişiye uygulanacağını bildiren yetkililer, bu kişiye koronavirüs bulaşma riskinin bulunmadığını ve testin sadece aşının yan etkilerini test edeceğini kaydetti.

Yetkililer, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına yakalanan hastalarda kullanılacak bir aşının geliştirilmesinin 8 ay ile 12 ay arasında sürebileceğine vurgu yaptılar.

Covid-19 (yeni tip koronavirüs) yayılmaya devam ederken birçok ülke aşı geliştirme çabasına girmiş bulunuyor.

DSÖ (Dünya Sağlık Örgütü) verilerine göre dünyada 156 binden fazla kişi Çin'in Vuhan şehrinde başlayan salgına yakalandı.

Yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalanan 5800 kişi ise hayatını kaybetti.

Yorumlar (0)