ABD havalimanlarında kaos: Uçuşlar iptal!

ABD'deki kötü hava koşulları ve koronavirüs salgını nedeniyle yaşanan personel sıkıntısı, havalimanlarında kaosa neden oldu. Pek çok uçuş iptal edildi veya ertelendi.

DÜNYA 19.06.2022, 16:36 20.06.2022, 17:45 Hakan Öksüz
ABD havalimanlarında kaos: Uçuşlar iptal!

ABD Ulaştırma Güvenlik İdaresi (TSA), hava yolculuğunda yaşanan sıkıntıya dair açıklamada bulundu. Ülkede her yıl 19 Haziran'da federal tatil olarak kutlanan "Juneteenth" nedeniyle birçok uçuş rezervasyonunun yapıldığı kaydedildi. 

Hava yolu şirketlerinin koronavirüs salgını nedeniyle çektiği personel sıkıntısına değinen TSA, kötü hava koşullarının da etkisiyle bazı uçuşların ertelendiğini duyurdu. Bütün bu şartların bir araya gelmesiyle son günlerde birçok vatandaşın uçuş rezervasyonu yaptıramadığı kaydedildi.

2 milyon 440 bin yolcu, güvenlikten geçti!

Edinilen bilgilere göre ABD'de 2021 Şükran Günü tatilinden beri uçuşlar hiç bu kadar yğun olmamıştı. 17 Haziran günü havalimanlarındaki güvenlik taramasından geçen yolcu sayısının yaklaşık 2 milyon 440 bin olduğu aktarıldı.

Hava koşulları ve personel yetersizliği nedeniyle bazı uçuşların iptal edilmesi, havalimanlarında kaosa yol açtı. 17 Haziran günü yaklaşık 1500 sefer iptal edildi. Hava koşullarının kötüleşmesinden dolayı yaklaşık 9 bin uçuş ise ertelendi.

4 Temmuz'da da aynı durum yaşanabilir

ABD Ulaştırma Bakanı Pete Buttigieg, benzer bir kaosun 4 Temmuz Bağımsızlık Günü'nde de yaşanabileceği uyarısında bulundu. Yolcuların, planlamada olmayan uçuş iptallerine karşı hazırlıklı olması gerektiği kaydedildi.

Yorumlar (0)