ABD Hafter'i satışa çıkardı

Sürecin başında siyasi olarak Hafter'in yanında duran, Hafter'in hezimete uğramaya başlamasıyla geçtiğimiz günlerde Trump-Macron görüşmesinde Hafter'i kurtarmak adına siyasi çözümü dillendiren ABD, bu kez de meşru hükümeti desteklediğini açıkladı.

DÜNYA 26.05.2020, 09:39
ABD Hafter'i satışa çıkardı

Amerika Birleşik Devletleri'nin Trablus Büyükelçisi Richard B. Norland, Libya'da silahla ya da terörü kullanarak yeni bir siyasi sistemi dayatmaya çalışan güçler olduğunu ifade etti.

ABD'nin Trablus Büyükelçisi Richard B. Norland, ABD'nin Tunus Büyükelçisi Donald Bloom ile Tunus'taki ABD askeri mezarlığında gerçekleştirilen ulusal anma günü etkinliğine katıldı.

ABD, UMH'nin ortağı olmak istiyor!

Amerika Birleşik Devletleri'nin Trablus Büyükelçiliği Facebook hesabından yapılan açıklamaya göre, ABD'nin Trablus Büyükelçisi Richard B. Norland etkinlikte, Amerika'nın Libya'da BM (Birleşmiş Milletler) tarafından tanınan meşru hükümetin (Ulusal Mutabakat Hükümeti) ortağı olmaktan gurur duyduğunu belirtti.

ABD'nin Trablus Büyükelçisi Richard B. Norland, Libya'da silahla ya da terörü kullanarak yeni bir siyasi sistemi dayatmaya çalışan güçler olduğunu kaydederek, Birleşmiş Milletler nezdindeki çalışmaların mevcut gerilimi yatıştırabileceğini ve çatışmaya siyasi çözüm bulunmasına zemin hazırlayabileceğini ifade etti.

Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri cuntacı general Halife Hafter'e bağlı milisleri pazartesi günü ülkenin batısındaki stratejik Vatiyye Üssü'nden çıkarmayı başaran Libya'nın meşru ordusu, batı bölgelerindeki farklı beldeleri Hafter milislerinden temizlemeye devam ediyor.

Yorumlar (0)