"ABD geri adım atmak zorunda kalacak"

ABD'nin baskıcı tutumunu eleştiren İran lideri Ali Hamaney, "İran'ın kesin seçeneği ABD'ye karşı direniştir ve bu mücadelede ABD geri adım atmak zorunda kalacak." dedi.

DÜNYA 23.05.2019, 01:15
"ABD geri adım atmak zorunda kalacak"

Hamaney, ülkenin önde gelen siyasetçi ve askeri yetkilileriyle iftarda buluştu.

İran'ın da ABD'nin de savaş istemediğini söyleyen Hamaney, "Bizim irademiz daha güçlüdür. İran'ın kesin seçeneği ABD'ye karşı direniştir ve bu mücadelede ABD geri adım atmak zorunda kalacak. Bu askeri bir mücadele değildir, çünkü savaş olmayacak." diye konuştu.

MÜZAKERE KONUSU

"ABD bugünkü tavrını sürdürdükçe müzakere zehirdir. Bugünkü ABD hükümetiyle yapılacak müzakere, iki kere zehirdir. Müzakere yani muamele ve alışveriş ancak ABD'nin hedef aldığı bizim güçlü yönümüzdür." 

"'Savunma silahlarınızla ilgili müzakere yapalım ve neden bu kadar menzilli füze üretiyorsunuz, menzilini düşürün' diyorlar. 'Eğer biz sizi vurursak üslerimizi vuracak güce sahip olmayın ve cevap verebilecek seviyeye gelmeyin' diyorlar. Ayrıca 'bölgedeki stratejik derinliğiniz ile ilgili konuşalım ve bundan vazgeçin' diyorlar. Hesapçı adamlarla yapılacak müzakere temelden yanlıştır, kaldı ki bunlar hesapçı adamlar da değil ve hiçbir şeye bağlı kalmıyorlar." 

ABD HÜKÜMETİNİN DURUMU 

"Hükümetin durumu da tutarlılık arz etmiyor, bir adam çıkıp bir şey söylüyor öbür gün başka biri çıkıp onun tersini dile getiriyor. Düşmanı o kadar büyütmeyin. Düşman güçsüzdür, zavallıdır ve çaresizdir denilemez ancak onların da sorunları var ve o kadar güçlü değiller." 

ABD VE AB'NİN ASYA ÜLKELERİNE BASKISI

"ABD'de uzmanlar bu baskıların İran'da ekonomik bir sıçramaya neden olacağı konusunda uyarılarda bulunuyor."

Yorumlar (0)