ABD füze menziline Putin'den tepki!

Rusya, Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'nin Asya'ya füze planından rahatsız oldu.

DÜNYA 11.10.2019, 14:42
ABD füze menziline Putin'den tepki!

Amerika'nın Japonya ve Güney Kore'ye yeni füze yerleştirme planına ilişkin konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "(Füzelerin menzili) Rus topraklarına ulaşacak. Bu yüzden bütün bunlar uluslararası güvenlik alanında durumu düzeltmiyor, daha da kötüleştiriyor." ifadelerini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta düzenlenen "Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) Devlet Başkanları Zirvesi"nde konuştu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Pentagon'un, Asya'ya füze yerleştirme hazırlığı içerisinde olduğunu açıkladığını hatırlatarak, Amerika'nın Japonya ve Güney Kore ile görüşmeleri sürdürdüğünü kaydetti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin şöyle konuştu:
"Bu durumda bir numaralı hedefin kim olduğu açık. Bu bizi memnun etmiyor, çünkü bu bizi ilgilendiriyor. Füzelerin tam olarak nerede kurulacağına bakmalıyız. Fakat bu (füzelerin menzili) Rus topraklarına ulaşacak. Bu yüzden bütün bunlar uluslararası güvenlik alanında durumu düzeltmiyor daha da kötüleştiriyor."

Amerika'nın Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'ndan ayrılmasının uluslararası güvenliği daha kötü hale getirdiğini vurgulayan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Washington'ın bu husustaki bahanesinin aslında "Asya politikaları" olduğuna vurgu yaptı.

Yorumlar (0)