ABD fırtınalarla boğuşuyor!

ABD'de Güney Dakota ve Minnesota eyaletlerinde etkisini gösteren şiddetli fırtınalar nedeniyle şimdiye kadar 3 kişi hayatını kaybetti. Ortalama 161 kilometre hızla estiği söylenen fırtına, en az 28 ilçede hasara neden oldu.

DÜNYA 14.05.2022, 01:58 15.05.2022, 09:25 Hakan Öksüz
ABD fırtınalarla boğuşuyor!

ABD'de bu hafta etkili olan şiddetli fırtınalar 3 can aldı. Ülkenin Güney Dakota ve Minnesota eyaletlerinde meydana gelen hortumlar nedeniyle büyük maddi hasar oluştu. Kandiyohi İlçesi Şerif Ofisi, yaşanan fırtınalara ilişkin bilgilendirme yaptı. 

Bir meteoroloji çalışanı da öldü!

Minnesota eyaletinde perşembe günü rüzgarın 113 kilometre hızla estiği, başka bir araçta yüklü olan tahıl silolarının bir aracın üzerine düştüğü ve bu nedenle 1 kişinin yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Öte yandan hava durumunu takip eden bir meteroloji çalışanının da araba kazasında yaşamını yitirdiği belirtildi.

Sioux Falls'ta fırtına nedeniyle havalanan bir odun parçasının, Wendy Lape (61) isimli vatandaşın kullandığı arabaya çarptığı belirtildi. Wendy Lape'in bu nedenle hayatını kaybettiği aktarıldı.

Fırtınanın ortalama hızı 161 kilometre!

Son günlerde yaşanan fırtınalara ilişkin konuşan Güney Dakota Valisi Kristi Noem, "İlk kez fırtına yaşamıyoruz. Şimdiye kadar hiçbir fırtınadan bu kadar insan etkilenmemişti. 28 farklı ilçeden çeşitli haberler geliyor. Hasar büyük. Fırtınanın ortalama hızının 161 kilometre olduğu söyleniyor." dedi.

Yorumlar (0)