ABD farklı bir normalleşme deniyor: "Aşını ol maskeni at!"

Dünya genelinde koronavirüs sebebiyle ölenlerin rekor seviyelere ulaştığı ABD’de alınan yeni bir karara göre Kovid-19 aşısı yaptıranlar bundan böyle maskesiz sokağa çıkabilecekler.

DÜNYA 09.03.2021, 10:29 09.03.2021, 18:22
ABD farklı bir normalleşme deniyor: "Aşını ol maskeni at!"

Ülkede atılmaya başlanan yeni normalleşme adımları doğrultusunda koronavirüs aşısının tamamını yaptıranların bundan böyle bir araya gelmelerinde de maske takma zorunluluğunun kaldırıldığı belirtildi.

Aşıyı ol, maskeyi çıkar

Yeni aşıların piyasaya sürülmesiyle beraber alınan kararlarla yeniden normal hayata dönüşün adımlarını atmaya başlayan ABD yönetimi, vatandaşlarını aşı olmaya teşvik etmek amacıyla aşı olanlardan maske takma gibi mecburiyetinin kaldırılacağını duyurdu.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), tarafından yapılan açıklamaya göre  koronavirüs aşılarını yaptırmış kişiler artık maskesiz  bir araya gelebilecekler.

Vatandaşlarından maske takmadan güvende olmaları için aşı olmaları yönünde teşviklerde bulunan ABD yönetimi, koronavirüs aşılarının 2 dozunu da yaptıran ABD vatandaşlarının maske takmadan da güvende olabileceğini ve sosyal mesafe kurallarına uymak şartıyla maskesiz bir şekilde toplu ortamlarda bulunabileceğini duyurdu.

ABD’de 2. doz korona aşısı olanlar 2 haftalık sürenin ardından salgına karşı tamamen korunma sağlamış kabul edilecek.
 

Yorumlar (0)