ABD eski Başkanı Trump'ın danışmanından darbe çağrısı

ABD eski Başkanı Trump'ın ulusal güvenlik danışmanı olarak görev yapan Michael Flynn, Myanmar'daki darbenin bir benzerinin ABD'de de olması gerektiğini dile getirdi. 

DÜNYA 01.06.2021, 09:50 01.06.2021, 18:09
ABD eski Başkanı Trump'ın danışmanından darbe çağrısı

ABD eski Başkanı Trump'ın, daha önce ulusal güvenlik danışmanlığını yapan Michael Flynn, Teksas eyaletine bağlı Dallas'ta gerçekleştirilen bir konferansa katıldı.

“ABD’de de bir darbe olmalı”

Konferanstaki bir dinleyicinin "Myanmar'da olanların burada neden yaşanamayacağını öğrenmek istiyorum" sorusuna cevap veren Flynn, çok tartışmaya neden olacak bir yanıt verdi.

Flynn, Myanmar’da yaşanan darbenin bir benzerinin ABD’dede de yapılması gerektiğini belirtti ve “Herhangi bir nedeni yok. Yani, orada olan burada da olmalı." açıklamasını yaptı.

Myanmar’daki darbe

8 Kasım 2020 seçimlerinde hile olduğu iddiaları üzerine ülkede gerilimin yükselmesinden sonra Myanmar ordusu, 1 Şubat'ta Myanmar yönetimine el koymuştu.

Ordu, Myanmar’ın başta seçilmiş lideri Dışişleri Bakanı Aung San Suu Çii olmak üzere, birçok yetkiliyi ve iktidar yöneticisini gözaltına gözaltına alarak bir yıllık olağanüstü hal ilan etmişti.

Myanmar’da gözaltında bulunan üst düzey yetkililerinin askeri mahkemede yargılanmaları sürüyor.

Yorumlar (0)