ABD elçisi Dışişleri’ne çağrılmıştı: Ned Price’dan açıklama

Suriye’ye giden ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley’in temasları hakkında açıklamada bulunan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, “Suriye’de yalnızca ABD askerleri ile bir araya geldi” dedi.

DÜNYA 07.03.2023, 09:20
ABD elçisi Dışişleri’ne çağrılmıştı: Ned Price’dan açıklama

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley’nin kuzeydoğu Suriye’ye giderek burada temaslarda bulunmasının ardından durumu açıklığa kavuşturmak adına ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake Dışişleri Bakanlığına çağrılmıştı. Söz konusu durum ABD Dışişlerinin günlük basın toplantısında da ele alındı.

“Ziyaret Türkiye’nin yararına”

Konu ile ilgili açıklamada bulunan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, burada gerçekleştirdiği açıklamada, “Büyükelçi Flake’in Suriye’de gerçekleştirdiği görüşmeler ve toplantı adına Türk Dışişleri Bakanlığına çağırıldığını teyit ediyorum. Orgeneral Milley’nin söz konusu ziyareti ifade edebildiğimiz şekilde yalnızca Suriye’de bulunan ABD askerleri ile yapılan bir görüşmeydi. Kısacası Amerikan askerleri ile görüşme sağladı.” dedi.

Öte yandan Price, Suriye’de tek amaçlarının DEAŞ ile mücadele olduğunu ve bu amacın Türkiye’de içerisinde olmak üzere bölgedeki ortakların da yararına olduğunu ifade etti. Milley, Suriye’ye geçtiğimiz hafta sonu daha önce açıklanmayan bir ziyarette bulunmuştu.

Yorumlar (0)