ABD elçilik binasının kapısında lastik yaktılar

Orta Amerika ülkesi Honduras'ta hükümet karşıtı gösteriler sürüyor. Eylemciler, ABD Büyükelçiliğinin giriş kapısının önünde lastik yaktı.

DÜNYA 01.06.2019, 16:51 16.06.2022, 02:42

Yetkililer, protestolar esnasında maskeli kişiler tarafından ABD büyükelçiliği önünde yaklaşık bir düzine lastik yakıldığını kaydederek, büyükelçilik personelinden yaralanan olmadığını duyurdu.

Protestocuların lideri Suyapa Figueroa, büyükelçilik önündeki yangının  göstericiler arasına sızan hükümet yanlısı kişiler tarafından çıkarılmış olabileceğini iddia etti.

Honduras'ta binlerce öğretmen ve sağlık çalışanı tarafından ülkedeki sağlık ve eğitim sektöründe planlanan reformlara karşı dün gerçekleştirilen protestolarda 25 kişi yaralanmıştı.     

Binlerce doktor ve öğretmen, devlet başkanlığı kararnamelerine karşı son haftalarda Honduras'ın başkenti Tegucigalpa'da yürüyüş yapıyor.

Protestocular, reformların özelleştirmeye ve öğretmenler ile doktorların toplu işten çıkarılmalarına neden olabileceğinden endişe ediyor.

HÜKÜMET, SÖYLENTİLERİ KABUL ETMİYOR

Hükümet ise reformların, işten çıkarmalara ve özelleştirmelere yol açacağı yönündeki söylentileri kabul etmiyor.

DOKTOR VE ÖĞRETMEN SENDİKALARI GREV ÇAĞRISI YAPMIŞTI

Doktorlar sendikası Honduras Tıp Birliği (CMH) ve öğretmenler sendikası Honduras Öğretmen Örgütleri Federasyonu (FOMH), önceki ay sonunda, Ulusal Kongre tarafından onaylanan eğitim ve sağlık hizmetlerinin özelleştirilerek yeniden yapılandırılmasına yönelik aldığı karar üzerine ulusal grev çağrısında bulunmuştu. 

Yorumlar (0)