ABD duyurdu: Rusya’ya yeni yaptırımlar geldi

Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakanlığı tarafından Rusya Devlet Duması’nın 328 üyesine yaptırım uygulama kararı alındığı kaydedildi. Bakanlık tarafından onlarca Rus firmasına yaptırım uygulanırken, Ukrayna’daki savaştan etkilenenlere dair insani yardımlarda kullanılmak için 1 milyar doların üzerinde fonun sağlanmaya hazırlandığı kaydedildi.

DÜNYA 24.03.2022, 17:59 26.03.2022, 11:43
ABD duyurdu: Rusya’ya yeni yaptırımlar geldi

Beyaz Saray içlerinde Rusya’nın en büyük bankası olan Sberbank’ın Başkanı’nın da yer aldığı 400’ün üstünde Rus elit, Duma üyesiyle savunma firmasına Ukrayna savaşı dahilinde yeni yaptırımlar getirildiğini kaydetti.

Beyaz Saray tarafından yapılmış olan yazılı açıklamada, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden’ın bugün Brüksel’de gerçekleştirdiği Rusya’nın Ukrayna savaşına verilecek olan yanıtlara ilişkin müttefikleriyle görüşme yaptığı kaydedildi.

400'ün üzerinde şahıs ve şirket yaptırım listesine eklendi

Yapılan açıklamada, “G7 ortaklarıyla AB ortaklarımızın yakın bir koordinasyon içerisinde ABD, bugün 400’ün üzerinde şirket ve kişiyi yaptırım listesine dahil etmiştir. Bunların içinde Duma, Rus elitler ve 300’ün üzerinde üye ile savunma şirketleri de bulunmaktadır.” dedi.

Yaptırım listesine dahil edilenlerin içinde Rusya’da parlamentonun alt kanadı olan Devlet Duması’yla Duma’nın toplamda 328 üyesi, ülkedeki en büyük banka olan Sberbank’ın Üst Yöneticisi olan ve Rusya Devlet Başkanı Putin’in 1990’lı senelerden bu zamana dek danışmanlığını gerçekleştiren Herman Gref, Rus elit Gennady Timchenko ile bu kişinin firmaları ve aile üyeleri, Rus finans kurumu Sovcombank’ın 17 yönetim kurulu üyesi de bulundu.
Yapılmış olan açıklamada, Rusya’nın Ukrayna’daki savaşı sürdürdüğü sürece yaptırımların devamının geleceğinin de altı çizildi.

Bununla beraber Rus savunma sanayisinin temelini oluşturan Rus helikopterler, füzeler gibi sistemlerin üretimini yapan 48 Rus devletine bağlı savunma firması da yaptırımların içine eklendi.

Yorumlar (0)