ABD duyurdu: Putin’i durdurmak için her şeyi yapmaya hazırız

ABD Dışişleri Bakanı Blinken tarafından yapılan toplantıda, Rusya’yı durdurmak maksadıyla her şeyi yapmak konusunda kararlı olduklarını kaydetti.

DÜNYA 04.03.2022, 22:42 04.03.2022, 22:45
ABD duyurdu: Putin’i durdurmak için her şeyi yapmaya hazırız

Brüksel’de gerçekleştirilen Avrupa Birliği Dışişleri Bakanlığı toplantısına katılım gösteren Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Rus lider Putin ve Rusya’ya ilişkin açıklamalar yaptı.

“Rusya’yı durdurmak için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız”

Blinken, yaptığı açıklamada, “Putin’in seçtiği savaşla anneler, babalar, çocuklar, insanlar için korkunç karşılığı olan bir savaşla karşı karşıyayız. Bu görüntüleri televizyonda görüyoruz ve bu durumun hemen durması gerekiyor. Durdurmak maksadıyla elimizden geleni yapmaya kararlıyız.” dedi.

“Bütün dünya için pandoranın kutusunu açacak”

Blinken açıklamasının devamında, “İki dünya savaşının ardından, herkes güvenliği ve barışı korumak maksadıyla Putin’in her gün korkutucu bir şekilde ihlal etmiş olduğu ilkeleri beraber belirledik. Bunlar başka bir ülkenin sınırlarını zorla değiştirmek veyahut ele geçirmek, bir ülkenin vatandaşlarının geleceklerine ilişkin yapacak oldukları tercihlerini ise bir başkalarına dayatamayacağı yönünde ilke. Şu anda Putin’in yaptığı gibi eğer bu ilkelere meydan okuması hususuna izin verirsek, yalnızca bu bizler için değil, bütün dünya için Pandora’nın kutusunu açacaktır.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)