ABD: Dünyayı Çin kadar zarara uğratan bir ülke yok, laboratuvarları incelensin!

ABD'de Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının ortaya çıktığı Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan şehrinde bulunan laboratuvarlarda inceleme başlatılması gerektiğini söyledi. 

DÜNYA 26.04.2020, 16:40
ABD: Dünyayı Çin kadar zarara uğratan bir ülke yok, laboratuvarları incelensin!

ABD'de Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, Fox News kanalına yaptığı açıklamada, Çin'in ABD'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle yaşamını yitiren en az 53 bin kişiden ve işsiz kalan 26 milyon kişiden sorumlu olduğunu ifade etti. 

Senatör Graham, Çin'in şu anki tutumunu sergilemeyi sürdürmesi durumunda, bu ülkeye yönelik yaptırımların uygulanması gerektiğine dikkat çekti. 

"Çin, laboratuvarların incelenmesi için müfettişlerle iş birliğine gitmeli"

Çin'de insanların inancı veya dini sebebiyle cezaevlerine yerleştirildiğini ve tarihte dünyayı bu kadar çok zarara uğratan başka bir ülke olmadığını ileri süren Graham, Hubey eyaletine bağlı Vuhan şehrinde bulunan laboratuvarların incelenmesi için Çin'in müfettişlerle iş birliğine gitmesi gerektiğini kaydetti.

"Hayvan pazarlarının kapatılması önemli"

Graham, Vuhan kentindeki maymun, yarasa ve egzotik hayvanların satıldığı pazarların kapatılmasının önem arz ettiğini vurgulayarak, Avrupa Birliği'nin (AB) Çin konusunda zayıf olduğunu ve hiçbir şey yapmadığını belirtti. 

"Çin'den öğrencilerin gelmesine ve Çinli şirketlerin yatırım yapmasına izin verilmeyebilir"

ABD'nin bu konuda yapacak bazı şeyleri olduğunu aktaran Graham, Çin tutumunu değiştirene ve müfettişlerle iş birliği yapana kadar Çin'den ABD'de bulunan üniversitelerde okumak için gelecek öğrencilere müsaade edilmemesi, seyahatlerin durdurulması, Çinli yetkililerin ABD'ye gelmesine yasak getirilmesi ve Çinli şirketlerin ABD'de doğrudan yatırım yapmalarına imkân tanınmaması gibi yaptırımlar uygulanabileceğini duyurdu. 

"Bedel ödemeli"

Graham, Çin'in ABD ekonomisine çok büyük hasar verdiğini kaydederek, bunun bedelini ödemesi gerektiğini ifade etti.

Yorumlar (0)