ABD donanmasından güç bulan Yunanistan, şimdide tatbikata girişti

Bir süre önce Yunan Başbakan Miçotakis’in ABD donanmasını ziyaret ederek Joe Biden yönetimini selamlamasından güç bulan Yunanistan kuvvetleri, şimdide Sakız Adası’nda tatbikata başladı.

DÜNYA 13.04.2021, 15:10 14.04.2021, 09:31
ABD donanmasından güç bulan Yunanistan, şimdide tatbikata girişti

Yunan ordusu; zırhlı araçlar ve çok sayıda asker çıkardığı ada çevresinde tatbikat yaptı.

Yaramaz çocuk gibiler

Açıklamalarıyla Türkiye’nin diyaloga yanaşmadığını söylerken eylemleri ile de saha da gerilim peşinde koşan Yunanistan’ın yaramaz çocuk rolü ABD donanmasının bölgeye gelmesiyle hat safhaya çıktı.

Bir süre öncede Ege Denizi’nde teknik ve bilimsel araştırmalarda bulunan TCG Çeşme gemisi Yunan savaş uçaklarınca taciz edilmiş ve bir provokatif eyleme daha imza atılmıştı. Provokasyonlarına devam eden Yunan ordusu, şimdi de İzmir'in Çeşme ilçesine 6 kilometre mesafedeki Sakız Adası'na zırhlı araçlar ve asker çıkararak tatbikata başladı.

Lozan’ı ihlal ediyorlar

Lozan Antlaşması ile statüsü koruma altına alınan Sakız Adası’nda yapılan bu tatbikatla Yunan tarafı antlaşmayı da ihlal etmiş oluyor. 

Her defasında Türkiye’yi suçlamaktan geri durmayan ancak müzakere masasına da yanaşmayan Yunanistan’ın uzlaşmaz tavırları devam ediyor. 

Hatırlanacağı üzere 2016 yılına kadar müsteşarlar düzeyinde görüşmeler yapılmış ancak Yunan tarafının uzlaşmaz tutumu ile yeni bir görüşme turu sağlanamamıştı.

Yorumlar (0)