ABD Dışişleri Bakanı’ndan Putin açıklaması: “Stratejisi işe yaramadı”

Ukrayna’ya karşı yapılan enerji ve altyapı saldırıları stratejilerinin istenildiği gibi olmadığını ifade eden ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, “Vladimir Putin'in planı işe yaramadı” dedi.

DÜNYA 30.11.2022, 17:35
ABD Dışişleri Bakanı’ndan Putin açıklaması: “Stratejisi işe yaramadı”

Romanya’nın başkenti Bükreş’te gerçekleştirilen NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın sonrasında ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, gazetecilere açıklamalar yaptı. Blinken burada, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşı değerlendirdi.

“Tamamıyla barbarca bir davranış”

Rusya tarafından Ukrayna’nın enerji bölgelerinin bombalandığını aktaran Blinken, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ateşi ve öfkesi tamamıyla Ukrayna'nın sivil vatandaşlarına odaklandı" dedi.

Milyonlarca insanı karanlığa ve soğuğa doğru götürmenin, Putin'in "yeni stratejisi" olduğunu ifade eden Blinken, "Ukrayna vatandaşlarına karşı yapılan bu vahşet tamamıyla barbarcadır" şeklinde konuştu.

“Don ve aç kal”

Putin’i Batı dünyasının beraberliğin parçalamakla suçlayan Blinken, "Başkan Putin'in düşüncesini çok iyi biliyoruz. Aç kal ve don. Ancak Putin'in bu stratejisi asla işine yaramadı ve bundan sonra da yaramayacak." değerlendirmesini yaptı. Öte yandan Blinken, Bükreş'te bir araya gelen bütün bakanların benzer görüşü paylaştığına işaret etti.

Yorumlar (0)