ABD Dışişleri Bakanı çağrısını yineledi: Türkiye S-400 için adım atmalı

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Çavuşoğlu’nun verdiği kararlı S-400 mesajına karşın yeni bir açıklama yaparak, “Türkiye S-400 konusunda çözüm için gerekli adımı atmalı diyerek” çağrısını tekrarladı.

DÜNYA 26.03.2021, 22:48
ABD Dışişleri Bakanı çağrısını yineledi: Türkiye S-400 için adım atmalı

Amerika Birleşik Devletleri Bakanı Antony Blinken, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı için Brüksel’de bulunuyordu. Toplantıda Blinken, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile ilk kez bir araya gelmiş, Çavuşoğlu da mevkidaşına S-400’e ilişkin “bu iş bitti” mesajı vermişti.

“S-400 için Türkiye adım atmalı”

Blinken bunun ardından bir açıklama gerçekleştirmiş ve Rus S-400’leri Türkiye’nin satın alması sebebiyle oluşan durumun çözümü için bazı adımların atılmasını umduğunu kaydetti.

“Türkiye ile ciddi anlaşmazlıklar yaşadığımız bir sır değil”

Blinken son olarak gerçekleştirdiği açıklamada, “Türkiye ile konuya ilişkin ciddi anlaşmazlıklar yaşadığımız bir sır değil, bunu görüştüğümüz her zaman Türk meslektaşlarıma da doğrudan ilettim, diğer müttefiklerimiz de bu şekilde yaptı.” dedi.

“Bununla birlikte değerli bir müttefikimiz”

Blinken açıklamasının devamında ise şunları kaydetti:

“Türkiye terörle mücadele, Suriye konusundaki sorunların çözümü ve başka alanlarda önemli hedeflere ulaşmak amacıyla bizlerle çalışan çok değerli ve eski bir müttefikimiz. Bundan dolayı fikir ayrılıklarımızın göz ardı edilmeyecek düzeyde Türkiye ile sıkı çalışmalarımızın sürmesine dair ilgimiz olduğunu da düşünüyorum.

Türkiye ile doğrudan etkileşimdeyiz. Çok açık ve dürüst görüşmeler gerçekleştiriyoruz. S-400 ittifakı için Türkiye’nin yarattığı soruna ilişkin kimi adımlar atmasını umuyorum.”

Yorumlar (0)