ABD Dışişleri Bakanı Blinken'dan Türkiye ve S-400 açıklaması

Blinken, "Rus menşeli S-400 hava savunma sistemleri, ülkemizin güvenliği için bir tehdit unsuru." dedi.

DÜNYA 29.04.2021, 00:36 29.04.2021, 16:55
ABD Dışişleri Bakanı Blinken'dan Türkiye ve S-400 açıklaması

ABD'nin (Amerika Birleşik Devletleri) ülkemize yönelik S-400 hava savunma sistemi eleştirilerine bir yenisi daha eklendi.

"Biden'ın soykırım açıklaması sürpriz değil"

ABD Başkanı Joe Biden'ın Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 'iyi bir görüşme' yaptığını hatırlatan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Biden'ın 1915 olayları ile ilgili olarak 'soykırım' ve 'büyük felaket' açıklamasının sürpriz olarak karşılanmaması gerektiğini, kendisinin uzun bir dönemdir 1915 olaylarını 'soykırım' olarak tanımlaması sebebi ile söz konusu açıklamanın beklendiğini belirtti.

"Tüm müttefiklerimiz Rus savunma sistemlerinden uzak durmalı"

ABD'nin Rus yapımı S-400 hava savunma sistemlerini satın almaktan vazgeçme hususunda Türkiye'ye karşı oldukça açık bir tutum ortaya koyduğunu kaydeden Blinken, S-400 hava savunma sistemlerinin ABD'nin güvenliğini riske attığını öne sürerek, Türkiye'nin ve diğer tüm ABD müttefiklerinin Rus savunma sistemlerini satın almaktan uzak durmasının 'önemli' olduğuna işaret etti.

Yorumlar (1)
Muammer Bal 3 yıl önce
S-400 savunma silahıdır o zaman sizin ülkemize saldırmak gibi bir niyetiniz var yaptığınız açıklamadan bu anlam çıkıyor. Kahpesin amerika.