ABD'den yeşil kart düzenlemesi

Dünyanın birçok bölgesinden yüz binlerce kişinin ABD’de yaşama hakkı kazanmasını sağlayan yeşil kart uygulamasına yeni düzenleme getirildi.

DÜNYA 13.08.2019, 08:17
ABD'den yeşil kart düzenlemesi

Donald Trump hükümeti, dün açıklanan düzenlemeyle birlikte fakirler için sağlık hizmetleri, gıda kuponu, konut programları ya da herhangi bir devlet yardımı alan kişilerin vatandaşlık hakkını reddetme imkanına sahip olacak. 

Federal yasa ayrıca, yeşil karta başvuran kişilerin ABD devletine yük olmayacağı ve devlet desteğine muhtaç olmayacağı konusunda kanıt göstermesini talep ediyor. Şartları yerine getirmeyen kişilerin çekilişten diskalifiye edilmesi ihtimalinin doğacağı aktarılıyor.

EKİM AYI ORTASINDA UYGULAMAYA KONACAK

ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik Ofisi; sosyal yardımın yanı sıra eğitim durumunun, ailenin toplam gelirinin ve sağlık durumunun da vatandaşlık verme kriterleri arasında olup olamayacağını belirtiliyor.

Ekim ayı ortası itibarıyla uygulamaya konacak yeni düzenlemede, Trump’ın göçmen karşıtı politikalarında etkili olan aşırı sağcı Göçmenlik Danışmanı Stephen Miller’ın parmağı olduğu kaydediliyor.

Yorumlar (0)