ABD'den vatandaşlarına tavsiye: 'Hindistan'a seyahat etmeyin'

ABD, son dönemlerde Kovid-19 vaka sayılarında ciddi artışın yaşandığı Hindistan’a seyahat etmemeleri konusunda vatandaşlara tavsiyede bulundu.

DÜNYA 20.04.2021, 12:08 20.04.2021, 17:34
ABD'den vatandaşlarına tavsiye: 'Hindistan'a seyahat etmeyin'

Dünya genelinde Kovid-19 vaka sayısı bakımın en çok vaka sayısına sahip ikinci ülke olan Hindistan’da virüs kaynaklı ölüm ve vakalarda artış yaşanmaya devam ediyor.

Vatandaşlara uyarı: ‘Hindistan’a gitmeyin’

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, Hindistan’daki vaka artışına dikkat çekerek ABD’li vatandaşlara Hindistan’a gitmemeleri yönünde tavsiyede bulundu. 

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezinin açıklamasında, Hindistan’a yapılacak her türlü seyahatten kaçınmak gerektiğine dikkat çekilirken şu ifadelere yer verildi:

"Hindistan'daki Covid-19 pandemisi sebebiyle, bütünüyle aşılanmış insanlar bile, bir yandan virüsün yayılmasına diğer yandan da Covid-19 mutasyonları riskine sebep olabilirler. Bu sebeple Vatandaşlarımız, Hindistan'a yapmayı planladıkları her türlü seyahatten kaçınmalıdır. Seyahati zorunlu olanlar ise, Hindistan’a seyahat etmeden Covid-19 aşısının 2 dozunu da olarak gitmeli. Söz konusu ülkeye gidildiğinde de bütün vatandaşlarımız, kalabalıktan uzak durmalı, maske kuralına uymalı ve ellerini yıkamalı.”

Hindistan’da açıklanan son verilerle birlikte salgının başından bu yana 15 milyon 321 bin 90 Kovid-19 vakasına rastlandığı ve 180 bin 550 kişinin ise virüs kaynaklı hayatını kaybettiği kaydedildi.

Yorumlar (0)