ABD'den vatandaşlarına "Çin'e gitmeyin" uyarısı!

ABD Dışişleri Bakanlığı, ülkedeki durdurulamayan koronavirüs salgını yüzünden vatandaşlarna Çin'e gitmemeleri çağrısında bulundu.

DÜNYA 31.01.2020, 09:18
ABD'den vatandaşlarına "Çin'e gitmeyin" uyarısı!

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla yayılarak Dünya Sağlık Örgütü tarafından "uluslararası kamu sağlığı acil durumu" ilan edilen koronavirüs salgını, yabancı ülkelerdeki tedbir adımlarını da sıklaştırıyor. Son olarak ABD Dışişleri Bakanlığı, vatandaşlarına Çin'e gitmeme uyarısı yapacak şekilde seyahat tavsiyesini 4. dereceye çıkardı.

"Çin geneline yayılan koronavirüs salgını sebebiyle Çin'e gitmeyin"

Bakanlığın açıklamasında "Çin geneline yayılan koronavirüs salgını sebebiyle Çin'e gitmeyin. Turistler, uygulanabilecek ani seyahat kısıtlamalarına hazırlıklı olmalıdır. Hava yolu şirketleri Çin'e giden ve Çin'den gelen seferleri azalttı veya askıya aldı" denildi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus da dün yaptığı açıklamada Çin'deki tüm Amerikan personeli ve vatandaşının ülkeden çıkarıldığını açıklamıştı.

İlk olarak Çin'in Hubey eyaletinin Vuhan kentindeki Huanan Deniz Ürünleri Pazarı'nda ortaya çıkan "yeni tip koronavirüs", 12 Aralık'ta tespit edildiğinden bu yana 9 bin 776 kişiye bulaştı ve 213 kişinin hayatını sonlandırdı. Hastalığın bulaştığı 187 kişi ise salgından sağ kurtuldu.

Yorumlar (0)