ABD'den Ukrayna'ya kritik mesaj

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Price, Ukrayna’nın Rusya Federasyonu'na ait hava üslerini vurmasına ilişkin, “Ukrayna’ya hudutlarının ötesinde saldırılar yapsın diye destek sağlamıyoruz. Ukrayna’nın hudutları dışında saldırılar yapmasını teşvik de etmiyoruz.” ifadelerini kullandı.

DÜNYA 06.12.2022, 23:42
ABD'den Ukrayna'ya kritik mesaj

Günlük basın toplantısında gündeme ilişkin hususları değerlendiren Ned Price, c anlı b ahis oyna, Ukrayna birliklerinin Rusya Federasyonu'nun batısında bulunan bir hava üssüne saldırı yapmasına dair bir soruya, dünyanın ve ABD’nin Ukrayna’ya yalnızca egemenliğini ve topraklarını koruması ve kendini Rusya Federasyonu'na karşı savunması amacıyla silah desteği sağladığını kaydetti.



"Bunlar savunma maksatlı tedarikler"

Price, “Ukrayna’ya Rus topraklarında kullanması amacıyla silah vermedik. Bunların savunma maksatlı tedarikler olduğunu açık ve net bir şekilde dile getirdik. Başkan Biden da daha evvel açık ve net bir şekilde beyan etti. Ukrayna’ya hudutlarının ötesinde saldırılar yapsın diye destek sağlamıyoruz. Ukrayna’nın hudutları dışında saldırılar yapmasını teşvik de etmiyoruz.” yorumunda bulundu.



Ne olmuştu?

Ukrayna’nın son birkaç gündür Rusya Federasyonu'nun batısında yer alan üç hava üssüne İHA'lar (insansız hava araçları) ile saldırılar düzenlediği bilgisi basında yer almıştı.

Yorumlar (0)