ABD'den Türkiye'ye Ukrayna ve Suriye övgüsü: Teşekkürler!

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Linda Thomas Greenfiel, Türkiye'nin hem Ukrayna halkına yardım ettiğini hem de en az 3,7 milyon Suriyeli göçmene ev sahipliği yaptığını söyledi. Greenfiel, Türkiye'ye teşekkür ettiklerini söyledi.

DÜNYA 10.05.2022, 20:50 11.05.2022, 15:17 Hakan Öksüz
ABD'den Türkiye'ye Ukrayna ve Suriye övgüsü: Teşekkürler!

Rusya'nın işgali altındaki Ukrayna'ya Bayraktar TB2 insansız hava araçları veren ve iki ülke arasında köprü işlevi gören Türkiye, ABD ile Avrupa ülkelerinden takdir topluyor. ABD'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Linda Thomas Greenfiel, Türkiye'nin bölgedeki zorlu meselelerde büyük sorumluluklar üstlendiğini söyledi. 

"En az 3,7 milyon Suriyeli mülteciyi ağırlıyorlar"

Suriye'deki savaştan kaçan milyonlarca mültecinin Türkiye'ye sığındığını hatırlatan Linda Thomas Greenfiel, "Türkiye'nin mültecileri kucaklama konusunda oldukça cömert olduğunu görüyoruz. En az 3,7 milyon mülteciyi ülkelerinde misafir ediyorlar. Mülteciler zorla geri gönderilmemeli. Gönüllü bir dönüşü arzu ediyoruz. Türkiye Devleti zaten bu yönde hareket ediyor." ifadelerini kullandı.

"Ukrayna halkına verdikleri destek önemli"

Türkiye'nin, Rusya'nın işgaline direnen Ukrayna halkına da destek verdiğini kaydeden Greenfiel, "Ukrayna'ya çok sayıda insansız hava aracı gönderdiler. Ukrayna'nın egemenliğini desteklediklerini her fırsatta dile getiriyorlar. " diye konuştu.

Yorumlar (0)