ABD'den Türkiye'ye "Ukrayna" övgüsü!

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, bir Yunan gazetecinin, "Türkler, Rusya'ya karşı uygulanan yaptırımları deliyor. ABD ne düşünüyor." şeklindeki sorusuna yanıt verdi. Price'ın yanıtı, Yunan gazetecinin hoşuna gitmedi.

DÜNYA 17.04.2022, 19:27 Hakan Öksüz
ABD'den Türkiye'ye "Ukrayna" övgüsü!

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, düzenlediği basın toplantısında dünya gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Yunan gazeteci Michail Ignatiou'nun Ukrayna konusunda Türkiye'yi suçlayan tondaki sorusuna yanıt veren Ned Price, "Türkiye, Ukrayna konusunda hayati bir rol üstlendi." dedi.

Yunan gazeteci Ignatiou, Rusya'nın birçok ülkenin yaptırımlarına maruz kaldığını ancak Türkiye'nin bu rüzgâra katılmadığını hatırlattı. ABD'nin bu meseleyle ilgili Türkiye'ye yönelik bakış açısını merak ettiklerini kaydeden Yunan gazeteci, beklemediği bir yanıt aldı.

"Ne yazık ki çabaları sonuç vermedi"

Ukrayna'daki krizin çözülmesi için Türkiye'nin hayati bir rol üstlendiğini dile getiren ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, "Sorunun diplomatik yollarla çözülmesi için her şeyi yaptılar. Türkiye, NATO'nun oldukça önemli bir müttefiki. Ukrayna halkına destek verdiler. İki tarafı bir araya getirmek için önemli çabalar gösterdiler. Ne yazık ki bu çabalar sonuç vermedi. Sorun, Rusya'nın diplomatik yollarla çözüme yanaşmaması." dedi.

"Türkiye yaptırımları delmedi, bu algı operasyonu"

Arzu ettiği yanıtı alamayan Yunan gazeteci, Rusya'ya uygulanan yaptırımlara Türkiye'nin uymadığını yineledi. Türkiye hakkında son zamanlarda ciddi bir algı operasyonunun başlatıldığına değinen Ned Price, "Türkiye'nin yaptırımları deldiği düşüncesi doğru değil. Sorunun çözülmesi için önemli katkılar verdiler. NATO'nun güçlü bir müttefiki olduklarını hatırlatayım. Rus saldırganlığının önünde durdular. Ukrayna halkına da destek verdiler." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)