ABD'den "Türkiye'ye seyahat" kararı!

Daha önce Covid-19 nedeniyle Türkiye'yi "seyahat edilmemesi gereken ülkeler" grubuna alan ABD Hastalıkları Kontrol Önleme Merkezi (CDC), bu kapsamda bir güncellemeye gitti.

DÜNYA 20.04.2022, 18:15 Hakan Öksüz
ABD'den "Türkiye'ye seyahat" kararı!

Koronavirüs salgınından dolayı birçok ülkeye seyahat kısıtlaması getiren ABD, Türkiye ile ilgili uyarısında güncellemeye gitti. Salgın nedeniyle Türkiye'yi "seyahat edilmemesi gereken ülkeler" kapsamına alan ABD Hastalıkları Kontrol Önleme Merkezi (CDC), daha sonra Türkiye'yi bu listeden çıkarmıştı.

Türkiye, risk bakımından 2'nci gruba düşürüldü!

CDC'den sonra ABD Dışişleri Bakanlığı da Türkiye ile ilgili bir karar aldı. Bakanlığın sitesinden yapılan açıklamada Türkiye'nin durumuna dair değişiklik yapıldığı kaydedildi. 

Daha önce Türkiye 4'üncü grupta, yani "seyahat edilmemesi gereken ülke" konumunda değerlendiriliyordu. Yapılan değişiklikle Türkiye'nin risk bakımından ikinci sıraya düşürüldüğü ve "dikkatli davranın" seviyesine indirildiği ifade edildi.

"Hakkari ve Şırnak'a gitmeyin"

ABD Dışişleri Bakanlığı, yaptığı yazılı açıklamada vatandaşlarına Türkiye ile ilgili bir uyarı daha yaptı. ABD vatandaşlarının Hakkari ve Şırnak'a gitmemesi, genel olarak Suriye sınırından uzak durması tavsiye edildi.

Türkiye 3. gruba indirilmişti

Koronavirüs salgınının küresel ölçekte bir krize dönüştüğü dönemde sert kararlar alan CDC, Türkiye'nin seyahat edilmesi istenmeyen ülkeler kapsamına alındığını açıklamıştı. Salgın şartlarının hafiflemesi üzerine Türkiye'nin de dahil olduğu 90 ülke daha sonra bu gruptan çıkarılmıştı.

Yorumlar (0)