ABD'den Türkiye'ye ilişkin seçim yorumu

Jake Sullivan, "Türkiye'de kuvvetli bir demokrasi görmeye devam etmeyi umuyoruz. İlk turu yaptılar, ikinci turu da gerçekleştirilecekler ve bizler de kazanan her kim olursa olsun onunla çalışmaya hazır durumda olacağız." dedi.

DÜNYA 17.05.2023, 23:57
ABD'den Türkiye'ye ilişkin seçim yorumu

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan, ABD Başkanı Biden'ın G7 Liderler Zirvesi'ne iştirak etmek için seyahat ettiği uçakta basın mensuplarının suallerini cevapladı.

Ülkemizdeki 14 Mayıs seçimlerine dair konuşan Jake Sullivan, seçimin ikinci tura kaldığını ve kazanan her kim olursa olsun, NATO'daki rolü, Orta Doğu ve Ukrayna'daki bölgesel meselelerdeki rolü çerçevesinde Türkiye ile bir dizi hususta çalışmayı sürdüreceklerine işaret eti.

Jake Sullivan, "Türkiye'de kuvvetli bir demokrasi görmeye devam etmeyi umuyoruz. İlk turu yaptılar, ikinci turu da gerçekleştirilecekler ve bizler de kazanan her kim olursa olsun onunla çalışmaya hazır durumda olacağız." diye konuştu.


(Sullivan)

"Erkenden bir açıklamada bulunmak istemeyiz"

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü Kirby, 15 Mayıs tarihinde online gerçekleştirilen basın toplantısında basın mensuplarının suallerini cevaplamıştı. 

John Kirby, ülkemizde 14 Mayıs'ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı ve 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nin neticelerini yakından izlediklerinin altını çizerek "Taleplerini barışçıl bir biçimde sandığa yansıtan Türk halkını kutluyoruz." ifadesini paylaşmıştı.

"ABD Başkanı Joe Biden, kazanan her kim kim olursa olsun onunla çalışmayı büyük bir heyecanla bekliyor." diyen Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü, Türk halkının sandığa giderek yurttaşlık görevini ciddiye aldığına işaret etmişti.

John Kirby, seçim sürecinin sürdüğüne dikkat çekerek hususa dair erkenden bir açıklamada bulunmayı hiç istemediklerini sözlerine eklemişti.  


(Kirby)

Yorumlar (0)