ABD'den Türkiye'ye başsağlığı mesajı

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, "NATO müttefikimiz Türkiye'ye hudut ötesinden düzenlenen saldırıları kınıyoruz. Suriye'de yaşamını yitiren iki Türk polisinin ailelerine başsağlığı diliyoruz." açıklamasında bulundu.

DÜNYA 12.10.2021, 23:38
ABD'den Türkiye'ye başsağlığı mesajı

Price, günlük medya brifinginde terör örgütü PKK/YPG tarafından ülkemize yönelik saldırıları değerlendirdi.

Price, PKK/YPG'nin ismini zikretmeden "NATO müttefikimiz Türkiye'ye hudut ötesinden düzenlenen saldırıları kınıyoruz. Suriye'de yaşamını yitiren iki Türk polisinin ailelerine başsağlığı diliyoruz." sözlerini sarf etti. 


(Ned Price)

'F-16' sorusunu yanıtsız bıraktı

ABD'li sözcü, "Ateşkes bölgelerine tüm tarafların uyması, Suriye'de istikrarın kuvvetlendirilmesi ve siyasi çözüm için çalışılması oldukça önemlidir." yorumunda bulundu.

Price, "Türkiye bizim önemli bir NATO müttefikimiz ve Suriye'de çatışmanın sona erdirilmesinden terörle mücadeleye kadar pek çok alanda ortak çıkarlarımız var. Suriye politikası hususunda Ankara ile yakın istişare halinde olmayı sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Diğer yandan Price, F-16'lar ile ilgili bir soru üzerine, savunma alanındaki satışlar ile ilgili Kongre'ye bildirim yapılana dek herhangi bir yorumda bulunmayacaklarını dile getirdi.

Yorumlar (0)