ABD'den Suriye'deki "acı çekenlere" yardım!

Washington, Suriye'deki etnik ve dinî azınlıkların korunması amacıyla ilgili kurum ve kuruluşlara 50 milyon dolarlık yardıma onay verdi.

DÜNYA 13.10.2019, 07:06
ABD'den Suriye'deki "acı çekenlere" yardım!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, Suriye'deki etnik ve dinî azınlıkların haklarının korunması amacıyla ilgili kurum ve kuruluşlara 50 milyon dolarlık yardım ayırdı.

Suriye'de "acı çeken" azınlık!

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada ABD Başkanı Donald Trump'ın, Suriye'de "acı çeken" etnik ve dini azınlıkların korunmasına çok önem verdiği vurgulandı. Beyaz Saray'ın bu vurgusu "Suriye halkı acı çekmiyor mu?" dedirtti.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "Başkan Trump, Suriye için orada acı çeken etnik ve dini azınlıkların korunması ve insan haklarının iyileştirilmesi için 50 milyon dolarlık yardımı serbest bıraktı." denildi.

50 milyon dolarlık yardımın, Suriyeli insan hakları savunucu kurum ve kuruluşlara, sivil toplum örgütlerine ve rehabilitasyon süreçleriyle uğraşan yardım kuruluşlarına gönderileceği açıklandı.

Diğer uluslararası aktörlerin de bu alanda yardım yapmalarının beklendiği ifade edilen açıklamada, "Yönetim için etnik ve dini azınlıkların hak ve özgürlüklerinin güvence altında olduğundan emin olmak en önemli önceliktir." ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar (0)