ABD'den şaşırtan görüntü: Adeta ölümüne uçuyorlar!

Yeni tip koronavirüsten (Covid-19) en çok etkilenen ülkeler arasında bulunan ABD'de hayatını kaybeden kişi sayısı son 24 saatte yaklaşık 2 bin artış göstererek 13 bine yaklaştı. ABD hava sahasındaki uçak trafiğinin diğer ülkelere göre çok daha fazla olduğu görüldü. Ülkede iç hat uçuş trafiğinin yoğun olduğu fark edildi. 

DÜNYA 09.04.2020, 10:59
ABD'den şaşırtan görüntü: Adeta ölümüne uçuyorlar!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) havacılık sektörüne büyük bir darbe vurdu. Koronavirüs tedbirleri dâhilinde yayılımı engellemek üzere birçok ülke arasında uçuşlara son verildi. 

ABD'de uçuş trafiğinin fazla olduğu görüldü

Hava trafiğine ilişkin anlık bilgiler veren "flightradar" uygulamasında dünya genelinde uçak trafiğinde yaşanan azalma da radara yansıdı. Birbiri ardına uçuşların iptal edilmesi sebebiyle uçaklar yere indi. 

Pek çok ülkenin hava sahasında uçuş trafiğinde yaşanan önemli düşüş radar görüntülerine de yansırken, ABD'deki uçuş trafiğinin ise diğer ülkelere göre çok fazla olduğu fark edildi. 

Vaka sayısında daha fazla artış yaşanabilir

Hava trafiğine ilişkin anlık bilgiler sunan "flightradar" uygulamasında diğer ülkelerin hava sahasına göre ABD'deki uçak trafiğinde yoğunluk görülmesi, diğer ülkelerde ise uçak trafiğinin az olması dikkatlerden kaçmadı. Özellikle de iç hat uçuşlarındaki yoğun trafik tepki çekti. 

Hekimler, ABD'de uçuş trafiğinin bu şekilde sürmesi durumunda ülkede koronavirüs vaka sayısında daha fazla artış yaşanabileceğini kaydetti. 

Avrupa'dan seyahatler durdurulmuştu 

ABD Başkanı Donald Trump, geçen ay Avrupa’dan tüm seyahatleri 30 gün boyunca askıya aldıklarını ancak İngiltere'nin bundan muaf tutulduğunu bildirmişti. 

Johns Hopkins Üniversitesi tarafından yayınlanan verilere göre, ABD'de koronavirüsün bulaştığı kişi sayısı son 24 saatte 31 bin 480 artış göstererek 399 bin 929'a, hayatını kaybeden kişi sayısı ise 1918 artarak 12 bin 911’e ulaştı.


 

Yorumlar (0)