ABD'den Rusya'ya 'Navalnıy' tehdidi

ABD, Rus muhalif lider Navalnıy hususunda Moskova yönetimini açık bir şekilde tehdit etti. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan, "Eğer Bay Navalnıy hapisteyken yaşamını yitirirse, bunun neticelerinin olacağını kendilerine ilettik." dedi.

DÜNYA 18.04.2021, 22:11
ABD'den Rusya'ya 'Navalnıy' tehdidi

Ukrayna hududu, Karadeniz'deki gelişmeler ve yaptırım kararı sebebi ile gergin olan ABD-Rusya ilişkilerinde tansiyon hâlâ yüksek. Bu defa ABD, Rus muhalif lider Navalnıy hususunda Moskova yönetimini açık bir şekilde tehdit etti. 

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, ABD medyasına konuşarak, iki ülke ilişkilerini ve Navalnıy'ın durumunu yorumladı.

Sullivan, Rus muhalif lider Navalnıy'ın bozulan sağlık durumuna dair gelişmeleri endişeli bir şekilde izlediklerini dile getirerek, "Bay Navalnıy'ın hapiste olduğu süre zarfı içerisinde başına gelecek olanlardan tamamen kendilerinin sorumlu olduğunu Rus hükümetine ilettik ve Rusya uluslararası toplum tarafından direkt olarak sorumlu tutulacaktır." sözlerini sarf etti.

"Navalnıy hayatını kaybederse, bunun neticeleri olur"

"Eğer Bay Navalnıy hapisteyken yaşamını yitirirse, bunun neticelerinin olacağını kendilerine ilettik." diyen Sullivan, Moskova yönetimine karşı ne tarz adımlar atacaklarını an itibarıyla kamuoyu önünde tartışmayacağını fakat böyle bir durumun meydana gelmesi halinde bunun net bir şekilde ortaya konacağını kaydetti.

Hapishanede açlık grevine başladığı duyuran Navalnıy'ın böbrek yetmezliği problemiyle karşı karşıya kaldığı yönündeki haberler ABD medyasında yer bulmuştu.

Joe Biden yönetimi, daha evvelki pek çok açıklamasında da Navalnıy'ın sağlığından direkt olarak Rus hükümetinin sorumlu olduğunu belirtmiş ve bu hususta gereken adımları atacağı mesajını iletmişti.

Yorumlar (0)