ABD'den Putin açıklaması: "Onu yanıltıyorlar!"

Beyaz Saray İletişim Direktörü Kate Bedingfield, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yanlış yönlendirildiğine dair elimizde kanıt var." dedi.

DÜNYA 30.03.2022, 23:36 31.03.2022, 11:16 Hakan Öksüz
ABD'den Putin açıklaması: "Onu yanıltıyorlar!"

Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşta sular durulmuyor. İstanbul'da yapılan müzakerelerde her iki taraftan olumlu açıklamalar geldi. Daha sonra Ukrayna cephesinden gelen açıklamalarda ise Rus ordusunun Kiev civarında toplandığı ve saldırıya geçmeye hazırlandığını bildirdi. Rusya ise yarın saat 10.00 itibarıyla insani ateşkes ilan edileceğini ve sivillerin Mariupol'den çıkışı için koridor açılacağını duyurdu.

Rusya'nın Ukrayna'daki faaliyetlerine ilişkin ABD cephesinden zaman zaman açıklamalar geliyor. Son olarak İstanbul müzakerelerine ilişkin yorumda bulunan ABD Başkanı Joe Biden, "Rusya'nın faaliyetlerini adım adım izliyoruz." demişti. Beyaz Saray İletişim Direktörü Kate Bedingfield, ise yaptığı açıklamada, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yanlış yönlendirildiğine dair elimizde kanıt var." ifadelerini kullandı.

"Yetkililer, Putin'e doğruları söylemekten korkuyor"

Putin'e Ukrayna'da devam eden savaşın gidişatı konusunda yanlış bilgilerin verildiğini aktaran Kate Bedingfield, "Bu durum, yüksek rütbeli Rus komutanlar ile Putin arasında gerilime sebep oldu." dedi. Rusya ordusunun sahada son derece kötü bir performans ortaya koyduğuna değinen Beyaz Saray Sözcüsü, "Danışmanları Putin'den korkuyor ve ondan gerçeği gizliyor. Rusya'nın stratejik hatası, her geçen gün dünyanın geri kalanından daha fazla izole olmasına neden oluyor." diye konuştu.

Yorumlar (0)