ABD'den Netflix'e "Uygur Türkleri" mektubu

Amerikalı beş Cumhuriyetçi senatör, Netflix'e mektup yazarak, Çin'in Uygur Türklerine yaptığı zulümleri destekleyen Çinli yazar Liu Cixin'in kitaplarının dizi yapılmamasını istedi.

DÜNYA 25.09.2020, 08:46
ABD'den Netflix'e "Uygur Türkleri" mektubu

Film ve dizi platformu Netflix'e mektup yazan Amerikalı beş Cumhuriyetçi senatör, Çin'in Uygur Türklerine karşı zulüm ve ihlallerini doğru bulan ve savunan Çinli yazar Liu Cixin'in kitaplarını dizi yapacağını açıklamasına tepki gösterdi.

Amerika Birleşik Devletleri ile Çin Halk Cumhuriyeti arasında tansiyon yükselmeye devam ederken, beş Amerikalı Cumhuriyetçi senatör, film ve dizi platformu Netflix'in Çinli yazar Liu Cixin'in kitaplarından çekeceğini açıkladığı dizi filmlerine tepki gösterdi.

Amerikalı senatörlere Tennessee Senatörü Marsha Blackburn öncülük yaptı.

Senatörler mektuplarında, Netflix'in dizi çekimi duyurusunda bulunduğu Çinli yazar Liu Cixin'in, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde yaşayan Müslüman Uygun Türklerine karşı zulüm ve ihlallerini doğru bulduğu ve savunduğu vurgusu yaptılar.

"Kararınızı yeniden gözden geçirmenizi istiyoruz" diyen senatörler, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki vahşilikler ve insanlık dışı uygulamalar ortadayken gönül rahatlığıyla böyle bir karar alınamayacağını, bu kararın suça ortaklık etmek ve bunu kabullenmek anlamına geldiğini belirttiler.

Netflix'in dizisini çekeceğini duyurduğu Çinli yazar Liu Cixin'in söz konusu kitabı 3 ayrı kitaptan oluşuyor.

Yorumlar (0)