ABD'den 'Montrö' açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Victoria Nuland, ülkemizin Ukrayna-Rusya savaşında Montrö Sözleşmesi çerçevesinde boğazlardan savaş gemilerinin geçiş yapmasını engellemek için 'kuvvetli adımlar' attığını dile getirdi.

DÜNYA 09.03.2022, 01:35 09.03.2022, 17:52
ABD'den 'Montrö' açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı, Senato Dış İlişkiler Komitesi'nde gerçekleştirilen Ukrayna konulu oturumda ülkemizin Montrö kararı hakkında da konuştu.

Rusya lideri Putin'nin Kırım'a daha fazla silah sistemi kurmasının çok büyük endişelere sebep olduğunu ve Karadeniz'in büyük bir kısmında gemilerin serbestçe dolaşım hakkını da tehdit ettiğini kaydeden Nuland, bölgedeki varlıklarını ortaya koymak için NATO ve ABD tatbikatlarını sık sık yaptıklarını dile getirdi.

"Türkiye kuvvetli adımlar attı"

Victoria Nuland, "Karadeniz'i açık bir şekilde tutmaya çalışıyoruz, bir yandan da Türkiye, Bulgaristan ve Romanya ile çalışıyoruz. Türkiye, Rusya-Ukrayna çatışmaları başladığından beri savaş gemilerinin boğazlardan geçişine engel olmak için Montrö Sözleşmesi çerçevesinde kuvvetli adımlar attı. Bu hususlar üzerine çalışıyoruz." sözlerini sarf etti.

Yorumlar (0)