ABD'den İran açıklaması: Müzakere mümkün!

Beyaz Saray Sözcüsü Conway, "Trump hala İran ile bir nükleer anlaşmanın müzakere edilebileceğine inanıyor" diye konuştu.

DÜNYA 06.01.2020, 17:48 06.01.2020, 18:11
ABD'den İran açıklaması: Müzakere mümkün!

ABD Başkanlık Ofisi Beyaz Saray Sözcüsü Kellyanne Conway, ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'la hâlâ bir nükleer anlaşmanın müzakere edilebileceğine inandığını açıkladı. Conway, son dönemde ikili ilişkileri fazlasıyla gerilen ve silahlı çatışma yaşanmasından korkulan iki ülkenin yeni bir nükleer anlaşma için masaya oturabileceğini ifade etti.

"Trump sadece soru soruyordu!"

Sözcü Conway, aynı zamanda Başkan Trump'ın "İran'ın kültürüne dair önemli yerleri vurabiliriz" açıklaması hakkında da konuştu. Conway, "Trump, İran'ın kültürel varlıklarını hedef aldığını söylemedi. Sadece soru soruyordu" ifadelerini kullandı.

UNESCO uyardı

Savaş suçu sayılabilen kültürel mirasların vurulması konusu hakkında bir başka açıklama da Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nden (UNESCO) geldi. UNESCO, ABD ve İran'a herhangi bir çatışma durumunda kültürel mirasa zarar verilemeyeceğini belirten uluslararası anlaşmaları hatırlattı.

Yorumlar (0)