ABD'den ilginç yaklaşım: "İşe gitmeyenler ülkeyi feda ediyor"

Teksas Vali Yardımcısı Dan Patrick, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele tedbirleri dâhilinde evde kalıp işe gitmeyenler için "Ülkeyi feda ediyorlar." şeklinde ilginç bir açıklama yaptı. 

DÜNYA 27.03.2020, 17:00 27.03.2020, 17:02
ABD'den ilginç yaklaşım: "İşe gitmeyenler ülkeyi feda ediyor"

ABD'de şu ana kadar yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle hayatını kaybeden kişi sayısı 1306'ya yükseldi. Vaka sayısı ise Çin'i geçerek 85 bin 762 oldu. 

ABD Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle evlerine kapanan insanların çalışmak istediğini herkesten duyduğunu kaydederek, "Ülkemizde salgından çok etkilenmeyen bazı bölgelerde faaliyete yeniden geçebiliriz. Ama bu süreci oldukça yakın zamanda başlatmamız gerek." ifadelerini kullanmıştı. 

"ABD ekonomisine zarar geldiğini görmek yerine ölmeyi tercih ederim"

Bunun üzerine Teksas Vali Yardımcısı Dan Patrick'ten de ilginç bir açıklama geldi. 

ABD Başkanı Donald Trump'a yakın Fox News'te bir programa konuk olan Dan Patrick, yeni tip koronavirüse (Covid-19)  karşı halk sağlığı tedbirlerinin ABD ekonomisini zarara uğrattığını görmek yerine ölmeyi tercih edeceğini kaydetti. 

"Ülkeyi feda etmeyin, bunu yapmayın"

Dan Patrick, ABD genelinde birçok büyükanne ve büyükbabanın kendisiyle aynı düşünceye sahip olduğuna inandığını söyledi. 

Kendisinin de 69 yaşında olduğunu aktaran Dan Patrick, şu ifadeleri kullandı:

"İşlerimizin başına, yaşamaya geri dönelim. Bu konuda akıllı davranalım ve 70 üzeri olan bizler kendimize iyi bakalım. Ülkeyi feda etmeyin, bunu yapmayın. Eğer bana bir yaşlı olarak sorulsa, 'Hayatta kalma şansını çocukların ve torunların için Amerika'ya tercih eder misin?', eğer tercih buysa ben tamamım."

"Makul bakış açısı"

Fox News kıdemli siyasi analisti Brit Hume, Dan Patrick'in açıklamalarına destek vererek, "Makul bakış açısı" dedi. 

Yorumlar (0)