ABD'den garip koronavirüs yorumu: Ekonomimize fayda sağlar!

ABD Ticaret Bakanı Ross, Çin'de ortaya çıkan koronavirüsün ABD ekonomisine fayda sağlayacağını söyledi. Ross, "İstihdam ABD'ye dönecek" diye konuştu.

DÜNYA 31.01.2020, 14:21 31.01.2020, 14:23
ABD'den garip koronavirüs yorumu: Ekonomimize fayda sağlar!

ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross, Çin'in Hubey eyaletinde ortaya çıkan koronavirüs salgını hakkında ilginç bir yorum yaptı. Ross, Fox News'taki açıklamasında salgının Amerikan ekonomisine fayda sağlayacağını düşündüğünü belirtti.

Program sunucusunun "Öldürücü virüsün Çin ekonomisini sekteye uğratacağını düşünüyor musunuz?" sorusuna yanıt veren Ross, başta "Her Amerikalının kalbi koronavirüs kurbanları için atmalı, o yüzden çok makus ve kötücül bir hastalık üzerinden zafer kutlaması konuşması yapmak istemiyorum" diye konuştu.

"Bu, insanların hesaba katmak zorunda olduğu yeni bir risk etkeni"

ABD Ticaret Bakanı, sözlerinin devamında ise "İş dünyası, tedarik zincirlerini yeniden gözden geçirirken koronavirüsü değerlendirmek zorunda kalacak. Bu, insanların hesaba katmak zorunda olduğu yeni bir risk etkeni. Dolayısıyla bunun istihdamın - bazısı ABD’ye bazısı Meksika’ya olmak üzere - Kuzey Amerika’ya geri dönmesine yardımcı olacağını düşünüyorum" dedi.

Yorumlar (0)