ABD'den flaş Kim iddiası: Ameliyat geçirdi, durumu kritik!

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un ameliyat geçirdiği ve durumunun kritik olduğu ileri sürüldü. ABD'de üst düzey bir yetkili, söz konusu istihbaratı incelediklerini bildirdi.

DÜNYA 21.04.2020, 10:03
ABD'den flaş Kim iddiası: Ameliyat geçirdi, durumu kritik!

15 Nisan günü Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un büyükbabasının doğum günü kutlamasını kaçırması üzerine önemli iddialar ortaya atıldı. 

Güney Kore merkezli gazete Daily NK, Kim Jong Un'un 12 Nisan günü bir kardiyovasküler sistem bozukluğu nedeniyle ameliyat geçirdiğini duyurdu. 

Daily NK'nın haberinde, Kuzey Kore liderinin "aşırı sigara içme, aşırı çalışma ve obezite" sebebiyle ameliyat olduğu ve Hyangsan'da bulunan bir villada tedavi altında olduğu bildirildi. 

Güney Koreli bir kaynak, CNN'e yaptığı açıklamada, ülkenin önemli liderlerinin Kim Jong-un'un sağlık durumuna ilişkin raporlardan haberdar olduklarını fakat Daily NK gazetesi tarafından yayınlanan detayları bağımsız olarak doğrulayamadıklarını ifade etti. Söz konusu kaynak, Kuzey Kore liderinin kilo ve sigaraya ilişkin problemlerinin bilindiğini fakat daha fazla bilgi için beklemede olduklarını kaydetti.

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi ve Ulusal İstihbarat Direktörü Ofisi, Pazartesi günü CNN'e konuya ilişkin yorum yapmayı kabul etmedi.

Adının açıklanmasını istemeyen bir kaynak ise Kuzey Kore liderinin sağlık durumunun araştırıldığını ve beklenmedik durum planlamasını ele almak üzere Kuzey Koreli uzmanlar ile görüşmede bulunulduğunu ifade etti. 

Kuzey Kore'den konuya ilişkin henüz açıklama gelmedi. 

Yorumlar (0)