ABD'den flaş karar! Askerlerini geri çekecek

Donald Trump yönetimi, Afganistan'daki asker sayısını azaltacak.

DÜNYA 16.12.2019, 10:20
ABD'den flaş karar! Askerlerini geri çekecek

.ABD Başkanı Donald Trump'ın, Afganistan'daki 13 bine yakın Amerikan askerinin yaklaşık üçte biri olan 4 bin askeri geri çekmeyi planladığı bildirildi. 

Trump yönetimi,  Taliban ile müzakerelerin yeniden başlamasının ardından Afganistan'daki Amerikan askerlerinin sayısını azaltmaya yönelik planını uygulamak istedi. 

CNN televizyonu, 2001 yılından beri Afganistan'daki savaşta ABD'nin 133 milyar dolar harcadığını kaydetti. 2 bin 300 Amerikan askerinin yaşamını yitirdiği Afganistan'da, 38 bin sivil, 58 binden fazla Afgan askeri ve yaklaşık 42 bin de militan hayatını kaybetti. 

Müzakereler bombalı saldırının ardından iptal edilmişti 

ABD Başkanı Donald Trump, ABD ile Taliban arasında 2018 yılının Aralık ayından beri devam eden barış müzakerelerini, 5 Eylül günü Afganistan'da bulunan ABD askerlerine düzenlenen ve Taliban tarafından üstlenilen bombalı saldırının ardından iptal etmişti. 

Trump, Afganistan'da bulunan bir ABD üssüne kasım ayı sonunda sürpriz bir ziyaret gerçekleştirmişti. Trump'ın Taliban ile anlaşmak istediğini açıklaması üzerine müzakereler tekrar başlamıştı.

Yorumlar (0)