ABD'den Finlandiya ve İsveç'e NATO desteği!

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Rusya'nın tüm tehditlerine rağmen Finlandiya ile İsveç'in NATO üyeliği başvurularına destek vereceklerini söyledi.

DÜNYA 13.05.2022, 00:16 13.05.2022, 14:42 Hakan Öksüz
ABD'den Finlandiya ve İsveç'e NATO desteği!

Ukrayna'nın NATO'ya üye olabileceğine dair şüpheler nedeniyle savaş başlatan Rusya, sınırlarında herhangi bir NATO üyesi istemiyor. Rusya'nın saldırganlığına tepki gösteren Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, NATO'ya katılma fikrine sıcak baktıklarını söylemişti. Bu ifadelerin üzerine açıklama yapan Rusya, "Avrupa'nın istikrarı açısından iyi olmaz." yorumunda bulunmuştu.

"Bir an önce başvuru yapmalıyız"

Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya katılma olasılığı, son günlerde sıklıkla gündeme gelmeye başladı. Finlandiya'da Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ile Başbakanı Sanna Marin, çok geç olmadan NATO üyeliğine başvuru yapmaları gerektiğini bildirdi.

Psaki: "Zaten ordularımız işbirliği içindeyfi"

Finlandiya'dan gelen açıklamalara ilişkin konuşan Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, "ABD, Finlandiya ile İsveç'in NATO üyeliği başvurularına destek veriyor. İki ülke de hem ABD hem de Avrupa için önemli müttefkler. NATO üyesi olmamalarına rağmen ordularımız uzun yıllar boyunca işbirliği içindeydi." dedi.

Yorumlar (0)