ABD'den Erdoğan-Biden görüşmesine ilişkin açıklama

ABD'nin Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Başkan Biden ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Glasgow'da yüz yüze görüşmesini beklediğini söyleyerek, "An itibarıyla bunu teyit edemem fakat mevcut durumdaki beklenti bu yönde." dedi.

DÜNYA 28.10.2021, 23:38 30.10.2021, 09:00
ABD'den Erdoğan-Biden görüşmesine ilişkin açıklama

Joe Biden'a Avrupa ziyareti esnasında eşlik edecek olan Ulusal Güvenlik Danışmanı, Başkan'ın uçağında basın mensuplarının sorularını cevapladı.

"Şu an teyit edemem"

Biden ile Erdoğan'ın Glasgow'da görüşme yapıp yapmayacağının sorulması üzerine Sullivan, "Erdoğan ile Biden'ın Glasgow'da görüşmesini öngörüyorum. An itibarıyla bunu teyit edemem fakat mevcut durumdaki beklenti bu yönde." cevabını verdi.

"Türkiye, F-35 programında değil"

Sullivan, ülkemizin ABD'den F-16 savaş uçağı talebine yaklaşımlarının sorulmasına dair ise "Hepinizin bildiği gibi Türkiye artık F-35 programına dahil değil. F-16 programına gelirsek, devletlerin nasıl savaş uçakları alacağına dair uzun senelerdir uygulanmakta olan bir süreç mevcut. Türkiye an itibarıyla bu süreçte bulunuyor. Şu an için bu hususta söyleyecek başka bir şey yok." yorumunda bulundu.

Yorumlar (0)