ABD'den Donbas açıklaması: Rusya'nın kayıpları fazla!

Ukrayna ile Rusya'nın Donbas'taki çatışmaları hakkında bilgi veren ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley, "Rusya çok küçük bir bölgeyi kazandı, kayıpları ise ağır. Her gün on binlerce top atışı yapılıyor. Bölgedeki çatışmalar oldukça şiddetli." dedi.

DÜNYA 21.07.2022, 11:19 21.07.2022, 17:01 Hakan Öksüz
ABD'den Donbas açıklaması: Rusya'nın kayıpları fazla!

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley, Ukrayna-Rusya savaşının son durumunu değerlendirdi. Savaşı Ukrayna'nın doğusundaki Donbas bölgesine kaydıran Rusya'nın zaman zaman taktik anlamda başarı elde ettiğini kaydeden Milley, "Bununla birlikte genel manada oldukça başarısızlar. Bölgedeki stratejik amaçlarına ulaşamıyorlar. Rus ordusu oldukça ağır kayıplar veriyor. Bu kayıplar karşısında elde ettiği kazanımlar ise bir hayli düşük." ifadelerini kullandı.

"Ukrayna, Donbas'ı kaybetmiş değil"

Ukrayna'nın doğusundaki çatışmaların yıpratma savaşına dönüştüğünü aktaran Milley, Rusya'nın bölgede hakimiyeti sağlayıp sağlamadığına ilişkin soruyu yanıtladı. Milley, "Ukrayna, Donbas'ı kaybetmiş değil. Rus medya organları, bölgedeki duruma ilişkin propaganda amaçlı asılsız bilgiler veriyor. Böylece çıkabilecek muhalif sesleri kısmayı hedefliyorlar." diye konuştu.

"Her gün on binlerce top atışı yapılıyor"

Ukrayna ordusunun Rusya'ya ağır kayıplar verdirdiğini ifade eden ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley, "İki ordunun mevzilerinin bir hayli yakın olduğu görülüyor. Bazen uzaklık iki kilometreye kadar çıkıyor ama en fazla bu kadar. Rus kuvvetlerinden daha fazla uzaklaşmanız mümkün değil. Rusya, son 3 ay içinde Donbas'ta çok az başarı elde etti. Her gün on binlerce top atışı yapılıyor. Bölgedeki çatışmalar oldukça şiddetli. Sivil kayıpları ile birlikte çok sayıda yapıda ciddi hasarlar var." dedi.

Yorumlar (0)