ABD'den dikkat çeken YPG itirafı

Amerika Birleşik Devletleri, Florida eyalet meclisi saldırısında YPG’li bir kişinin gözaltına alındığını kaydederek, “Yabancı terör örgütü olarak tanınan PKK’nın YPG bir alt koludur.” dedi.

DÜNYA 16.01.2021, 10:40 17.01.2021, 09:17
ABD'den dikkat çeken YPG itirafı

ABD Adalet Bakanlığı Florida eyalet meclisi binasına gerçekleştirilmiş olan saldırıda YPG’li bir kişinin gözaltına alındığını kaydetti.
Bakanlık tarafından gerçekleştirilen açıklamada, Florida’da yaşayan Daniel Baker adlı kişinin, “yaralama ve kaçırma tehdidi içeren eyaletler arası iletişim kurma suçuyla gözaltına alındığını kaydetti.

“Silahlanarak diğer kişileri buraya gelmeye teşvik etti”

10 Ocak Pazar günü Baker’ın Florida eyalet meclisine gerçekleştirilmiş olan saldırılara karıştığına işaret edilen açıklamada, kişinin diğer kişileri silahlandırıp meclise saldırıya teşvik ettiği kaydedildi.

Suriye’de YPG’ye katılmış

Yapılan açıklamada Baker’ın 2017 senesinde Suriye’de YPG’ye katıldığı ifade edilerek şüphelinin sosyal medya hesapları üzerinden YPG’de keskin nişancı eğitimi aldığını söylediği ve çeşitli belgesellerde de yer aldığı öğrenildi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada terör örgütü PKK ve YPG arasındaki bağlantı resmi olarak kabul edilerek, “ABD hükümetince yabancı terör örgütü olarak bilinen PKK’nın, YPG alt koludur.” denildi.

Yorumlar (0)