ABD'den Çin'e çok sert "Doğu Türkistan" hamlesi geliyor

"Uygur Türklerine yönelik baskı politikasına karşı yaptırım öngören yasa tasarısı" ile ilgili konuşan ABD Başkanı Donald Trump, "Bu hafta sonundan önce Çin konusunda güçlü bir adım duyacaksınız." dedi.

DÜNYA 27.05.2020, 07:23
ABD'den Çin'e çok sert "Doğu Türkistan" hamlesi geliyor

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında "Uygur Türklerine yönelik baskı politikasına ilişkin Çinli bazı yetkililere yaptırım uygulanmasını öngören yasa tasarısı" ile ilgili bir soruya da yanıt verdi.

"Güçlü bir adım duyacaksınız"

Uygur Özerk Bölgesi olarak tanımlanan Doğu Türkistan'daki Uygur Türklerine yönelik baskı politikasına ilişkin Çinli bazı yetkililere yaptırım uygulanmasını öngören yasa tasarısının Temsilciler Meclisinde onaylanmasının ardından önüne geleceğinin bir gazeteci tarafından anımsatılması üzerine ABD Başkanı Donald Trump, "Bu hafta sonundan önce Çin konusunda güçlü bir adım duyacaksınız." ifadelerini kullandı.

Amerikan basınında, Çin'den gelen öğrenci ve akademisyenlere yönelik vize kısıtlaması olacağına ilişkin haberlere dair ise Trump şu açıklamada bulundu:

"Bu konuda bir şeyler yapıyoruz. Şu an bir şey söylemek için erken ama birkaç gün içinde bu konuda bir açıklama yapacağız."

Rusya soruşturmasına "darbe girişimi" dedi

"Rusya soruşturması" ile ilgili olarak da konuşan Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, "Rusya Soruşturması"nı bir kez daha "tezgâh" olarak nitelendirerek, "Rusya soruşturması, bir avuç kötü polis ve diğerleri tarafından yapılan bir darbe girişimiydi." değerlendirmesinde bulundu.

Rusya'nın 2016'daki seçimlere olası müdahalesine yönelik Trump'ın ekibindeki isimlerin Rus hükümeti için ajanlık yaptığı belirtiliyordu.

"Camiler de dâhil, ibadethaneler açılmalı"

Kovid-19 salgını nedeniyle kapatılan, camiler de dahil ibadethanelerin açılması gerektiğini savunan Trump, bu çağrısına uymayan valilerin yetkilerinin üzerine kendi yetkisini kullanacağını belirtti. 

Yorumlar (0)