ABD'den birlik çağrısı: "Erdoğan, askeri güç kullanırsa..."

Amerikan medyası, Doğu Akdeniz'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın askeri güce başvurması durumunda Avrupa Birliği (AB) ile ortak tepki verilmesi gerektiğini ifade etti. 

DÜNYA 11.09.2020, 11:41 11.09.2020, 12:47
ABD'den birlik çağrısı: "Erdoğan, askeri güç kullanırsa..."

Türkiye, Doğu Akdeniz'de yürüttüğü haklı sondaj faaliyetleri sebebiyle birçok ülkeyi huzursuz etti. 

Başta Yunanistan olmak üzere Fransa ve Almanya gibi ülkelerden de Türkiye karşıtı açıklamalar gelmeye başladı. 

Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye'ye karşı yürüttüğü algı operasyonuna Amerika Birleşik Devletleri (ABD) de dâhil oldu. 

Amerikan basınında önemli bir yere sahip olan Wall Street Journal, Türkiye hakkında bir yazı yayınladı. 

"Önceden ABD ve AB beraber hareket ediyordu"

Söz konusu yazıda, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de askeri güce başvurması halinde Avrupa Birliği (AB) ile birlikte harekete geçilmesi ve Türkiye'nin baskılanması gerektiği ifade edildi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "ya diplomasiyle ya da sahada anlayacaklar" ifadesine işaret edilen yazıda, önceden Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile Avrupa Birliği'nin (AB) Doğu Akdeniz'de tansiyonun düşürülmesi hususunda beraber hareket ettiği belirtildi. 

"AB, Doğu Akdeniz konusunda bölündü"

Yazıda, bu defa Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) diyalog çağrısında bulunduğu ama konuyu Avrupa Birliği'ne (AB) devrettiği kaydedildi.

Fransa'nın Türkiye'ye karşı hamlelerle gerginliği artırdığı, Almanya'nın ise arabuluculuk yapmaya çalıştığı ifade edilen yazıda, Avrupa Birliği'nin (AB) Doğu Akdeniz konusunda bölündüğüne dikkat çekildi. 

"Türkiye, hem Batı hem de Rusya ile yakınlaştı"

Yazıda, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) askeri ve ekonomik anlamda elini uzatmaması halinde gösterilen çabaların boşa çıkacağı ifade edildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yönetimi altında Türkiye'nin bir yandan Batı ile ilişkilerinin avantajını kullandığı, diğer yandan Rusya ile yakınlaşma sağladığı kaydedilen yazıda, Türkiye'nin stratejik bakımdan kritik bir Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO) üyesi olduğu belirtildi.

"Bunun bir karşılığı olmalı"

Yazıda, Türkiye ile ilişkilerin iyileştirilmesi gerektiği ancak başka bir müttefike meydan okunmasının bir karşılığı olması gerektiği kaydedildi. 

Birlik çağrısında bulunulan yazıda, Erdoğan'ın Doğu Akdeniz'de askeri güce başvurması veya mülteciler için kapıları açmakla tehdit etmesi durumunda Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile Avrupa Birliği'nin (AB) ortak hareket etmesi gerektiğine dikkat çekildi. 

Yorumlar (1)
Vay bee 4 yıl önce
Türkiyede yıllardır Birikmiş FETÖ - Tarikatlar - İhvancılar - Cemaatler - Salefi Örgütü kuruldu ... Tehlike altında Felaket yaşıyoruz ... ABD - Yunan - ABD - İngiltere - Rusya Cephesine gerek var mı ???